Протокол №1 засідання колегії управління освіти від 10.11.2022

 

ПРОТОКОЛ № 1

засідання колегії управління освіти

Дата проведення — 10.11.2022.

Формат проведення — протокольно.

Заступник голови колегії – Марченко О.А.

Секретар колегії – Кавунник А.Л., головний спеціаліст управління освіти.

Члени колегії – 10 осіб:

Блонова Т.М. – директор Інклюзивно-ресурсного центру Конотопської міської ради Сумської області.

Весперіс С.З. – очолює організаційно-методичну роботу Конотопського інституту Сумського державного університету.

Гребеник Т.В. – голова постійної комісії з питань освіти, культури, духовності, сім’ї та молоді, фізичної культури та спорту, засобів масової інформації, соціального захисту населення, праці, охорони здоров’я, материнства і дитинства.

Дорошенко Т.В. – заступник голови Конотопської міської організації профспілки працівників освіти і науки України.

Кашуба Т.І. – директор Конотопського ліцею №11 Конотопської міської ради Сумської області.

Мещишена Г.М. – директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Конотопської міської ради Сумської області.

Паламарчук Т.М. – директор Конотопської дитячо-юнацької спортивної школи Конотопської міської ради Сумської області.

Сидоренко Т.В. – головний бухгалтер централізованої бухгалтерії управління освіти Конотопської міської ради Сумської області.

Шатохіна Н.М. – директор Конотопського дошкільного навчального закладу № 4 «Сонечко» Конотопської міської ради Сумської області.

Яровий Ю.М. – директор Конотопського ліцею №13 Конотопської міської ради Сумської області.

У зв’язку із введенням воєнного стану відповідно до указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 року «Про введення воєнного стану в Україні», указу Президента України від 14 березня 2022 року № 133/2022 року «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», указу Президента України від 18 квітня 2022 року № 259/2022 року «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», указу Президента України від 17 травня 2022 року № 341/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», указу Президента України від 12 серпня 2022 року № 573/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», матеріали чергового засідання колегії управління освіти відповідно до плану роботи колегії на 2022 рік було опрацьовано усіма членами колегії та керівниками закладів освіти протокольно.

Членам колегії було надіслано порядок денний колегії. Станом на 15.11.2022 пропозицій, зауважень чи доповнень на електронну пошту управління освіти Конотопської міської ради не було.

Голосування членів колегії управління освіти здійснювалося у дистанційному форматі через гугл-посилання.

 

Порядок денний:

  1. Про підготовку закладів освіти Конотопської міської територіальної громади до 2022-2023 нового навчального року в умовах воєнного стану.

Доповідач: Захарченко Лілія Миколаївна, завідувач сектору нормативності освіти та кадрової роботи управління освіти Конотопської міської ради Сумської області.

Співдоповідач: Іотка Ю.І. – державний інспектор з нагляду «контролю» у сфері пожежної та техногенної безпеки Конотопського району.

 

  1. Про моніторинг публічних закупівель.

Доповідач: Маркова Світлана Павлівна – головний спеціаліст управління освіти Конотопської міської ради Сумської області.

 

  1. Про підсумки проведення національного мультипредметного тесту навчальних досягнень випускників закладів загальної середньої освіти Конотопської міської територіальної громади.

Доповідач: Гавриленко Альона Миколаївна – головний спеціаліст управління освіти Конотопської міської ради Сумської області.

 

  1. ОПРАЦЮВАЛИ:

Доповідь Захарченко Лілії Миколаївни, яка доповіла про підготовку закладів освіти Конотопської міської територіальної громади до 2022-2023 нового навчального року в умовах воєнного стану.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Інформацію завідувача сектору нормативності освіти та кадрової роботи управління освіти взяти до відома.

2.Управлінню освіти Конотопської міської ради:

1) Забезпечити контроль за утриманням та експлуатацією сховищ відповідно до вимог наказу МВС України від 09.07.2018 №579.

2) Забезпечити вчасне укладання договорів та закупівлю товарів з метою наповнюваності укриттів відповідно до  наказу МВС України від 09.07.2018 №579.

3) Забезпечити планові перевірки (не рідше 1 разу на рік) стану укриттів, що експлуатуються закладами освіти, підпорядкованими управлінню освіти Конотопської міської ради.

4) Забезпечити перевірки та своєчасне поповнення медичних аптечок укриттів.

5) Вивчити питання закупівлі для укриттів закладів освіти альтернативних джерел живлення.

3.Керівникам закладів освіти:

1) Забезпечити періодичну перевірку укриттів відповідальною особою. При виявленні невідповідностей усунути в межах своєї компетенції.

2) Здійснювати постійний контроль за станом та наповнюваністю укриття, відповідно до вимог наказу МВС України від 09.07.2018 №579.

3) Забезпечити своєчасне звернення до управління освіти, у випадку неможливого усунення неточностей в межах своєї компетенції.

4) Забезпечити 100% виконання працівниками закладів, затвердженого директором, алгоритму дій під час сигналу «Повітряна тривога».

5) Здійснювати постійний контроль за діями вчителів під час сигналу «Повітряна тривога»;

  1. 4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на завідувача сектору нормативності освіти і кадрової роботи управління освіти Захарченко Л.М.
  2. Хід виконання даного рішення розглянути у березні 2023 року на колегії управління освіти.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» – 12  голосів

«Проти» –  0 голосів

«Утрималися» – 0 голосів

 

  1. ОПРАЦЮВАЛИ:

Доповідь Маркової Світлани Павлівни, яка доповіла про моніторинг публічних закупівель.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію головного спеціаліста управління освіти прийняти до відома.

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» – 11  голосів

«Проти» –  0 голосів

«Утрималися» – 1 голос

 

  1. ОПРАЦЮВАЛИ:

Доповідь Гавриленко Альони Миколаївни, яка доповіла про підсумки проведення національного мультипредметного тесту навчальних досягнень випускників закладів загальної середньої освіти Конотопської міської територіальної громади.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію головного спеціаліста управління освіти прийняти до відома.
  2. Управлінню освіти Конотопської міської ради:

1) Забезпечити неухильне виконання затвердженого плану заходів.

Протягом року

2) Систематично проводити  інформаційно-роз’яснювальну роботу  щодо процедури проходження освітніх оцінювань, використання онлайн ресурсів для застосування тестових форм роботи у освітньому процесі.

Протягом року

3) Забезпечити адресну навчально-методичну допомогу вчителям закладів загальної середньої освіти згідно з аналізом результатів оцінювання.

Протягом року

  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти:

1) Взяти під особистий контроль дотримання вчителями-предметниками критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів.

Постійно

2) Розробити заходи щодо покращення якості знань, умінь і навичок учнів з базових дисциплін, розглянути їх на засіданнях професійних спільнот.

Постійно

3) Своєчасно доводити до відома учнів та їх батьків інформацію, яка стосується процедури проходження освітніх оцінювань.

Постійно

4) Підвищувати рівень системи забезпечення якості освіти, посилити контроль за проведенням уроків з предметів, з яких проводяться освітні оцінювання.

Постійно

5) Здійснювати системний моніторинг навчальних досягнень, вчасно виявляти потенційні проблеми, які можуть вплинути на якість складання тестових завдань, оперативно приймати конкретні управлінські рішення щодо покращення якості знань.

Постійно

6) Посилити контроль щодо якісної підготовки учнів до оцінювання протягом усього навчання у закладі освіти, сприяти мотивації учнів до навчально-пізнавальної діяльності.

З 01.12.2022

7) Посилити контроль щодо визначення претендентів на отримання свідоцтв з відзнаками, золотих та срібних медалей.

З 01.12.2022

8) Врахувати результати, отримані  учнями під час освітніх оцінювань, при проходженні педагогічним працівникам чергової атестації.

Постійно

9) Організувати роботу з вчителями-предметниками щодо опрацювання типових помилок з навчальних дисциплін, допущених випускниками під час проходження освітніх оцінювань та вжити заходів для покращення якості знань учнів.

Протягом року

  1. 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на головного спеціаліста управління освіти Гавриленко А.М.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» –  11  голосів

«Проти» –  0 голосів

«Утрималися» –  1 голос

 

Заступник начальника управління освіти,

заступник голови колегії                                                Оксана МАРЧЕНКО

 

Секретар колегії                                                               Анастасія КАВУННИК

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *