ПРОТОКОЛ №3 засідання колегії відділу освіти від 26.10.2018

Дата проведення – 26.10.2018

Час проведення – 09:00

Місце проведення – відділ освіти Конотопської міської ради (актова зала)

 

Голова – Беспала О.В., начальник відділу освіти

Секретар – Гаценко Л.Г., заступник начальника відділу освіти

Присутні члени колегії – 7 осіб:

Гричановський А.М. – директор спеціалізованої школи I-III ступенів №12;

Бугара О.Д. – голова міської організації профспілки працівників освіти і науки;

Півовар Н.М. – заступник директора з навчально-виховної роботи Конотопської ЗОШ №7 імені Г.Гуляницького;

Мищишина Є.З. – директор школи мистецтв;

Гуминська О.П. – головний спеціаліст відділу освіти;

Бібик В.В. – директор Конотопського інституту Сумського державного університету

Шатохіна Н.М. – завідувач дошкільного навчального закладу №4 «Сонечко».

Відсутні члени колегії – 1:

Онищенко Т.М. – методист міського методичного кабінету

На колегію запрошені: апарат відділу освіти Конотопської міської ради; працівники міського методичного кабінету; керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти міста – усього 37 осіб (список присутніх додається).

 

Порядок денний:

 

  1. Про створення передумов громадянської поведінки дітей дошкільного віку на основі упровадження традиційних та новітніх методик патріотичного виховання у діяльність закладу дошкільної освіти.

Доповідач:          Гуминська Оксана Петрівна, головний спеціаліст відділу освіти;

Співдоповідач:   Резник Любов Іванівна, директор (завідувач) Конотопського ДНЗ №5 «Сніжок».

  1. Про підсумки літньої оздоровчої кампанії 2018 року.

Доповідач:          Мусієнко Юлія Миколаївна, провідний спеціаліст сектору нормативності освіти та кадрової роботи відділу освіти;

Співдоповідач:   Жуковська Римма Олександрівна, методист Конотопської станції юних техніків.

  1. Про стан виконання заходів по підготовці навчальних закладів міста до роботи у 2018-2019 навчальному році.

Доповідач:          Захарченко Лілія Миколаївна, завідувач сектору нормативності освіти та кадрової роботи відділу освіти;

Співдоповідач:   Нечипоренко Андрій Сергійович, інспектор 12-ї пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ).

  1. СЛУХАЛИ:

Гуминську Оксану Петрівну, головного спеціалісту відділу освіти, яка доповіла про створення передумов громадянської поведінки дітей дошкільного віку на основі упровадження традиційних та новітніх методик патріотичного виховання у діяльність закладу дошкільної освіти (текст доповіді додається до протоколу).

 

ВИСТУПИЛА:

         Резник Любов Іванівна, директор (завідувач) Конотопського ДНЗ №5 «Сніжок» – текст доповіді додається до протоколу.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Визнати діяльність закладів дошкільної освіти №2, №5, №7, №10, №11, №12, «Колосок» щодо створення передумов формування громадянської поведінки дітей дошкільного віку в закладах дошкільної освіти задовільною.
  2. Керівникам закладів дошкільної освіти:

2.1. Активізувати діяльність вихователів з узагальнення власного досвіду з організації патріотичного виховання, активізувати друкування матеріалів з патріотичного виховання у періодичних виданнях.

Постійно

2.2.Застосовувати нові форми роботи з батьками вихованців у просвітницькій діяльності щодо необхідності проведення патріотичного виховання.

Постійно

2.3.Поповнити картотеки дидактичних ігор та наочності, оновити відеотеки для роботи з патріотичного напрямку виховної роботи відповідно до вимог.                                                                                                                                                                                     До 23.11.2018

2.4.Провести моніторинг діяльності педагогічних працівників закладу, проаналізувати її результативність та вивчити запити батьків щодо організації  роботи з патріотичного виховання на наступний рік.

До 14.12.2018

2.5.Збільшити кількість загально садових та групових заходів національно-патріотичного спрямування із залученням батьків

Протягом навчального року

2.6.Запровадити співпрацю між закладами дошкільної та загальної середньої освіти щодо відвідування заходів патріотичної тематики навчального курсу «Захист Вітчизни»

Протягом навчального року

4.Хід виконання даного рішення розглянути у грудні 2018 року на нараді керівників ЗДО міста.

5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на головного спеціаліста відділу освіти Гуминську О.П.

 

  1. СЛУХАЛИ:

Мусієнко Юлію Миколаївну, провідного спеціаліста сектору нормативності освіти та кадрової роботи відділу освіти, яка доповіла про підсумки літньої оздоровчої кампанії 2018 року (текст доповіді додається до протоколу).

 

ВИСТУПИЛА:

Жуковська Римма Олександрівна, методист Конотопської станції юних техніків, – текст виступу додається до протоколу.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Визнати, що оздоровча кампанія 2018 року у закладах освіти пройшла на достатньому рівні.
  2. Відділу освіти вжити заходів щодо збільшення вартості харчування у пришкільних та профільних таборах влітку 2019 року.
  3. Керівникам закладів освіти:
    • Поновити банк даних учнів для надання першочергових путівок в оздоровчі заклади з числа учнів пільгових категорій та обдарованих учнів.                                     До 01.04.2019 р.
    • Спланувати влітку 2019 року на базі закладів загальної середньої освіти № 5, 7, 10, 11, 13, 14, ПЗОШ, НВК «Казка» та НВК ЗОШ І ст. тематичні зміни відпочинку (мовні та інші). Надати теми змін.

До 20.11.2019 р.

  • Посилити контроль за організацією харчування дітей у пришкільних та профільних таборах, дотриманням техніки безпеки, вимог з охорони праці та станом відвідування дітьми таборів.

Упродовж літа 2019 р.

  • Забезпечити подання батьками та особами, що їх замінюють повного пакету документів, які надають право на отримання пільгових путівок.

Квітень-травень 2019 р.

  1. Провідному спеціалісту відділу освіти (Мусієнко Ю.М.) узагальнити матеріали загальноміського банку даних учнів пільгових категорій та обдарованих учнів для надання путівок у оздоровчі заклади.

До 01.05.2019 р.

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника начальника відділу освіти Мороз А.О.
  2. Хід виконання даного рішення розглянути на колегії відділу освіти у червні 2019 року.

 

  1. СЛУХАЛИ:

Захарченко Лілію Миколаївну, завідувач сектору нормативності освіти та кадрової роботи відділу освіти, яка доповіла про стан виконання заходів по підготовці навчальних закладів міста до роботи у 2018-2019 навчальному році. (текст доповіді додається до протоколу).

ВИСТУПИВ:

         Нечипоренко Андрій Сергійович, інспектор 12-ї пожежно-рятувальної частини – текст доповіді додається до протоколу.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Інформацію взяти до відома.

2.Відділу освіти Конотопської міської ради:

2.1.Забезпечити суворий контроль за споживанням паливо-енергетичних ресурсів, продовжити щоденний моніторинг;

2.2.Розглянути питання преміювання завгоспів та керівників закладів освіти, що працюють на твердому паливі, оскільки організація теплопостачання в закладах є значним навантаженням на керівників та відповідальних осіб;

2.3.Продовжити реалізацію енергозберігаючих заходів із застосуванням прогресивних теплозберігаючих конструкцій, матеріалів та енергозберігаючого обладнання;

2.4.Розробити заходи щодо поступового виконання приписів спеціалістів міськрайонного управління ГУДПСС в Сумській області та спеціалістів Конотопського міськрайонного відділу Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області та забезпечити виділення коштів на їх усунення.

2.5.Провести навчання відповідальних осіб з охорони праці.

2.6.Підготувати звернення до вищих органів влади щодо здешевлення вартості робіт по облаштуванню автоматичною протипожежною сигналізацією та обробленням дерев’яних конструкцій протипожежним розчином та внесення змін до відповідних державних програм.

3.Керівникам закладів освіти міста:

3.1.Призначити відповідальних осіб за загальний стан, експлуатацію інженерно-комунікаційних мереж (за потребою).

3.2.Забезпечити систематичний контроль за виконанням «Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти», інших законодавчих та нормативно-правових актів з питань безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу;

3.3.Впорядкувати проведення інструктажів з охорони праці з працівниками навчального закладу та інструктажів з безпеки життєдіяльності з учнями і вихованцями. Привести документацію з охорони праці у відповідність до вимог Державних нормативних актів.

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на завідувача сектору нормативності освіти і кадрової роботи відділу освіти Захарченко Л.М.

5.Хід виконання даного рішення розглянути у березні 2019 року на колегії відділу освіти.

 

 

Голова колегії, начальник відділу освіти                                     О.В. Беспала

 

 

Секретар колегії                                                                  Л.Г. Гаценко

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *