ОСОБЛИВОСТІ ПРОБНОГО ЗНО-2018

 

Пробне ЗНО проходить з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.
Особи, які зареєструються для участі в пробному тестуванні, матимуть можливість:

  1. Ознайомитись із стандартизованими тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року;
  2. Виконати пробний тест і попрактикуватися в заповненні бланків відповідей;
  3. Дізнатися правильні відповіді до завдань пробного тестування, що будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у визначений час;
  4. Отримати результат пробного тестування за допомогою спеціального сервісу (за бажанням);
  5. Психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання;
  6. Навчитись ефективно розподіляти час;
  7. Оцінити свій рівень навчальних досягнень.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників та неприбутковою для організаторів і проводиться за кошти фізичних і юридичних осіб.

Реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів.

Положення про пробне зовнішнє незалежне оцінювання (наказ Міністерства освіти і науки України 11.12.2015 № 1277, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05 січня 2016 р. за № 9/28139)

 

Витяг з Положення про пробне зовнішнє незалежне оцінювання

(наказ Міністерства освіти і науки України 11.12.2015 № 1277, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05 січня 2016 р. за № 9/28139)

І. Загальні положення

 

  1. Це Положення визначає механізм проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання (далі — пробне ЗНО).
  2. Пробне ЗНО проводиться з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання.
  3. Пробне ЗНО проводиться щороку та здійснюється за технологією зовнішнього незалежного оцінювання.
  4. Пробні тести укладаються державною мовою. За бажанням особи завдання пробних тестів надаються однією із мов національних меншин.
  5. Результати пробного ЗНО не використовуються для оцінювання рівня навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти та для конкурсного відбору на навчання до вищих навчальних закладів.

ІІ. Учасники пробного ЗНО

 

1.Участь у пробному ЗНО може взяти особа, яка виявила бажання пройти пробне ЗНО і зареєструвалася у визначені Українським центром строки (далі — учасник пробного ЗНО).

  1. Учасник пробного ЗНО має право на:
  2. 1. доступ до інформації про строки та порядок проведення пробного ЗНО, форми завдань пробного ЗНО, час і місце його проведення;
  3. 2. виконання пробних тестів, розроблених згідно з програмами зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженими в установленому порядку;
  4. 3. ввічливе та неупереджене ставлення до себе з боку осіб, відповідальних за організацію та проведення пробного ЗНО;
  5. 4. безпечні умови під час проходження пробного ЗНО та отримання в разі потреби медичної допомоги в пункті проведення пробного ЗНО;
  6. 5. ознайомлення з відповідями до завдань пробних тестів із навчальних предметів, з яких його зареєстровано, для проходження пробного ЗНО.

 

  1. Учасник пробного ЗНО зобов’язаний:

1) ознайомитися з інформацією про порядок проходження пробного ЗНО;

2) дотримуватися вимог цього Положення та регламенту роботи пункту проведення пробного ЗНО;

3) своєчасно прибути до пункту проведення пробного ЗНО з паспортом (свідоцтвом про народження) або іншим документом, що посвідчує особу;

4) ввічливо ставитися до учасників пробного ЗНО і працівників пункту проведення пробного ЗНО;

5) виконувати вказівки та вимоги працівників пункту проведення пробного ЗНО щодо процедури проходження пробного ЗНО.

 

  1. Учаснику пробного ЗНО не дозволяється:
  2. 1. приносити до пункту проведення пробного ЗНО небезпечні предмети та речовини, що становлять загрозу життю та здоров’ю людини;
  3. 2. використовувати в пункті проведення пробного ЗНО та мати при собі протягом часу, відведеного для виконання завдань пробного ЗНО, засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, друковані або рукописні матеріали, інші засоби, предмети, прилади, що не передбачені регламентом роботи пункту проведення пробного ЗНО (крім дозволених виробів медичного призначення, про наявність яких учасник пробного ЗНО повинен повідомити працівників пункту проведення пробного ЗНО до початку виконання завдань);
  4. 3. заважати іншим учасникам пробного ЗНО виконувати завдання;
  5. 4. псувати майно закладу, у приміщенні якого розміщується пункт проведення пробного ЗНО, чи майно осіб, які перебувають у такому пункті.
  6. У разі порушення вимог, визначених пунктом 4 цього розділу, учасник пробного ЗНО на вимогу осіб, відповідальних за організацію та проведення пробного ЗНО, повинен залишити пункт проведення пробного ЗНО.

IІІ. Фінансування пробного ЗНО

 

Фінансування заходів з підготовки та проведення пробного ЗНО здійснюється за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб в установленому законодавством порядку.

 

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *