Впровадження державного стандарту початкової загальної освіти(15.11.2013)

15 листопада 2013 року в МОН  під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського

15 листопада 2013 року в МОН  під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського відбулося засідання круглого столу з питань практичного впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти у перших та других класах загальноосвітніх навчальних закладів.

У дискусії взяли участь заступники директорів з питань початкової освіти загальноосвітніх навчальних закладів усієї  України.

Від Сумської області в роботі засідання круглого столу взяла участь заступник директора з навчально-виховної роботи з питань початкової освіти Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 Конотопської міської ради Сумської області Сверщок Світлана Миколаївна.

Розпочинаючи засідання, Борис Жебровський наголосив на важливій ролі заступника директора загальноосвітніх навчальних закладів у впровадженні нового Державного стандарту. Він також поцікавився, як сприймаються нововведення вчителями, батьками та дітьми на місцях.

Активно і детально обговорювалися питання планування навчального процесу, важливість фізкультурних хвилинок у початкових класах, підготовки вчителів початкових класів, використання шкали оцінювання учнів, нових підручників, упровадження новітніх технологій у навчальний процес та обладнання для комп’ютерних класів.

Світлана Миколаївна мала можливість поділитися досвідом роботи з даного питання в своїй школі, своєму класі. Адже вона є класоводом,   яка  з 1 вересня 2012 року разом з дітьми розпочала впровадження нового Державного стандарту, і може конкретно проаналізувати перші його результати. Педагог акцентувала увагу і на тому, що впровадження Державного стандарту неможливе без системної підготовчої роботи педагогічних кадрів. Вона розповіла лише про деякі методичні заходи, які зацікавили присутніх в залі, та презентувала газету відділу освіти Конотопської міської ради Сумської області «Освітянський вісник», у якій висвітлено роботу початкової школи протягом 2012/2013 навчального року щодо впровадження Державного стандарту, проаналізовано перші результати роботи та визначено нові завдання на 2013/2014 н.р.

Усі учасники позитивно оцінили стан упровадження Державного стандарту в початкових школах.

Борис Жебровський запевнив, що ця зустріч є лише початком роботи з керівниками-практиками навчальних закладів, які поділилися корисним досвідом зі своїми колегами з різних регіонів. Пообіцяв, що доцільні пропозиції будуть обов’язково враховані МОН України.

 

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *